Diszlexia prevenció


Mit értünk dyslexia prevenció alatt?

A diszlexia prevenció, -vagyis a megelőzés- az oktatás és a nevelés területén egyaránt a legereményesebb módszer, melyet alkalmazni lehet.

Az első tünetek megjelenésének legkorábbi időpontja a gyermek középső csoportos korára tehető, szűrésüket logopédusok, gyógypedagógusok, fejlesztőpedagógusok végezhetik. Az érintett gyermekek részképesség zavarának korai felismerésével, majd a terápia mielőbbi megkezdésével kiküszöbölhető a később jelentkező olvasási nehézség, illetve kisebb az esélye annak, hogy kialakuljon homogén gátlás, rossz olvasási technika, másodlagos magatartászavar vagy szomatikus tünetek.

Tehát megelőzhető és jelentős mértékben csökkenthető, a kisiskolás korban diagnosztizálható dyslexia kialakulásának esélye.

Logopédia árak

[menu-card id=”7″]

Órarend

[mp-timetable col=”284″ events=”293″ title=”1″ time=”1″ row_height=”80″ font_size=”” increment=”1″ view=”dropdown_list” label=”All Events” hide_label=”1″ hide_hrs=”0″ hide_empty_rows=”1″ group=”0″ disable_event_url=”1″ text_align=”center” text_align_vertical=”default” id=”” custom_class=”” responsive=”1″]